Champagne Michel Gonet

Et af de meget entusiastiske champagnehuse, hvorfra LE BON GOÛT henter champagne til Danmark er MICHEL GONET.

Champagnehuset MICHEL GONET har sit navn efter den nu 81-årige Michel Gonet, som stadig dagligt har sin gang i huset. I dag føres champagneforetagendet af 7. generation; MG´s børn Sophie Signolle og brødrene Frederic og Charles-Henri.
MICHEL GONET er i Frankrig meget anerkendt for sin champagne og serveres på selv de bedste restauranter. Anerkendelsen skyldes selvfølgelig den høje kvalitet af champagnen og er da også årsag til, at nogle af de større og internationalt kendte champagne brands er aftagere af MG´s saft.
Efter håndplukning af druerne, som champagneproduktion foreskriver det, presses saften ud af druerne. MG bruger altid kun 1. pres til sine egne champagner. Saft fra 2. pres sælges til anden side.

MG´s vinstokke når en gennemsnitlig alder på over 50 år. Den høje alder er med til at give druerne og dermed champagnen en meget høj kvalitet samt en naturlig sødme.
MG´s kvalitet og mængde af druer sikrer, at de, som et af få huse, hvert år er i stand til at producere en millésime-champagne; en årgangschampagne.

Druernes naturlige sødme er desuden årsag til, at MG kan holde et meget lavt sukkerindhold i deres champagne. Ofte kan champagneproducenter ellers være nødt til at tilsætte en del sukker for at opnå den rette balance ml. syrlighed og sødme.

Vi er sikre på, at generationers erfaringer, vinstokkenes kvalitet samt MG´s store ekspertise fornemmes, når champagnen drikkes.

Grand Cru

MG-champagne er GRAND CRU champagne. 
Champagne-området er inddelt i 320 cru. Heraf har blot 17 cru fået retten til at kalde sig Grand Cru.

billede MG