Champagne Pierre Leboeuf

“Det er så hyggeligt derude på landet” er meget sigende for det mindste hus, hvorfra LE BON GOÛT bringer rigtig god champagne til danskerne. Det familiedrevne CHAMPAGNE PIERRE LEBOEUF ligger i Grand Cru-byen Aÿ, og producerer blot 25.000 flasker årligt.

Familiens gamle og meget charmerende hus danner en skøn kulisse omkring champagneproduktionen og er en oplevelse i sig selv. Huset blev oprindeligt bygget i det 16. århundrede for den franske konge Henri IV.

I dag er det Vincent Leboeuf og hans datter Hélène, der tager imod og står for familiens champagneproduktion. De to er hhv. 4. og 5. generation i en familie, hvor de traditionelle metoder for produktion har høj prioritet.

På sine små parceller fordelt ud over la Vallée de la Marne dyrker PIERRE LEBOEUF Pinot Noir samt Chardonnay druer til produktion af egne champagner. En af disse parceller er et såkaldt clos, altså et område omkranset af mur.

Familien Leboeuf høster naturligvis sine druer ved håndkraft. Herefter presses saften fra druerne ved hjælp af en nyere presse. Tidligere generationers meget gamle presse står udstillet hos PIERRE LEBOEUF.

Vincent Leboeuf er selv familiens dygtige kældermester; i december måned efter 1. gæring smager han på safterne og har det store ansvar for at beslutte, hvordan hver enkelt saft skal anvendes i nye champagner.

2. fermentering, gæring på flaske, foregår i husets særligt udgravede kælder med hvælving. Flaskerne ligger traditionen tro omhyggeligt stablet direkte på det gamle kældergulv, ligesom flaskerne fortsat sættes i pupitre og håndvendes før degorgering.

Når flaskerne skal degorgeres sker dette for en del af champagnerne ved maskinel metode. Der bliver dog fortsat også degorgeret flasker ved håndkraft, hvilket kræver både teknik og tålmodighed, for at gær- og bærrester forlader flasken; og helst uden alt for meget champagne!