Champagne Pierson Cuvelier

Det er med stor fornøjelse, at LE BON GOÛT importerer grand cru champagne fra det mindre og uafhængige champagnehus Pierson Cuvelier.

Siden 1901 producerer det familiedrevne Pierson Cuvelier fantastisk champagne af druer høstet fra egne vinstokke.

Familiens champagne fremstilles i dag af 3. generation François Pierson, der har sin søn og dermed 4. generation under oplæring.
Med stor erfaring, entusiasme og viden skaber François Pierson champagne af meget høj kvalitet med skønne bløde bobler, der vækker begejstring ved såvel danske som franske sammenkomster. Den høje kvalitet betyder, at Pierson Cuveliers champagne ofte anerkendes og premieres af franske champagne-eksperter.

Pierson Cuvelier er bosiddende i Louvoirs i hjertet af Montagne de Reims.
Louvoirs er blandt de 17 ud af 320 områder, der pga de bedste naturmæssige betingelser for champagnedyrkning, har retten til at kalde sig Grand Cru.
Pierson Cuvelier har godt 10ha jord og har sine vinstokke fordelt på mindre jordstykker spredt ud over 12 af de 17 Grand Cru-områder. Dette giver PC rigtigt gode betingelser for at vælge netop de bedste druer til sine champagner – og François Pierson ved præcis fra hvilken mark, druerne til de forskellige flasker champagne er høstet.

Fra Pierson Cuvelier importerer vi Grand cru champagne lavet på Pinot Noir druer. Efter den foreskrevne håndplukning af druerne og presning ved traditionel metode, er champagnerne hos PC dels lagret i de moderne termo-regulerede tanke, dels i egetræstønder.

Pierson Cuveliers rosé er fremstillet på “den rigtig måde” ved maceration, hvor roséens særlige farve og smag presses ud af Pinot Noir-druernes skal; processen foregår i tanke i 24-72 timer, før den egentlige presning foretages. Da macerations-metoden ved rosé-champagne, er en mere kompleks og tidskrævende proces, anvendes den primært af meget entusiastiske vinbønder i mindre champagnehuse som PC. Oftest anvendes ellers den mere enkle metode, hvor der blandes en afmålt mængde stillevin/rødvin i den lyse champagne.

billede propper PC

RM 26813-01

Pierson Cuvelier er Recoltant Manipulant, da de producerer deres egne champagner af druer fra egne vinstokke. Forkortelser som RM, RC, NM m.fl. på champagneflaskerne fortæller om forholdet mellem producenten/mærket og champagnen.

Cœur de cuvée

Champagnerne fremstilles altid af husets “cœur de cuvée” (deres bedste høst), og der anvendes kun saft fra 1.pres. Overskudshøst/saft fra 2. pres videresælges til større champagnehuse til brug i deres assemblage-champagner.