Champagne Pierre Leboeuf
“Det er så hyggeligt derude på landet” er meget sigende for det mindste hus, hvorfra vi bringer rigtig god champagne til danskerne. Det familiedrevne Champagne Pierre Leboeuf ligger nemlig i den lille Grand Cru by Aÿ, og producerer blot 25.000 flasker årligt.
Familiens gamle og meget charmerende hus danner en skøn kulisse omkring champagneproduktionen og er en oplevelse i sig selv. Huset blev oprindeligt bygget i det 16. århundrede for den franske konge Henri IV.
I dag er det Vincent Leboeuf og datteren Hélène, der tager imod besøgende og står for familiens champagneproduktion. De to er hhv. 4. og 5. generation i en familie, hvor de traditionelle metoder for produktion har høj prioritet.
På sine små parceller fordelt ud over la Vallée de la Marne dyrker Champagne Pierre Leboeuf Pinot Noir samt Chardonnay druer til produktion af egne champagner. En af disse parceller er en gammel clos, altså et område omkranset af mur, som har været i familiens eje mange generationer tilbage.
Familien Leboeuf høster naturligvis sine druer ved håndkraft. Herefter presses saften fra druerne ved hjælp af en nyere presse. Tidligere generationers meget gamle presse står udstillet hos Champagne Pierre Leboeuf.
Vincent Leboeuf er selv familiens dygtige kældermester; i december måned efter 1. gæring smager han på vinene og har det store ansvar for at beslutte, hvordan hver enkelt vin skal anvendes i nye champagner.
2. fermentering, gæring på flaske, foregår i husets særligt udgravede kælder med hvælving. Flaskerne ligger traditionen tro omhyggeligt stablet direkte på det gamle kældergulv, ligesom flaskerne fortsat sættes i pupitre og håndvendes før degorgering.
Når flaskerne skal degorgeres sker dette for en del af champagnerne ved maskinel metode. Der bliver dog fortsat også degorgeret flasker ved håndkraft, hvilket kræver både teknik og tålmodighed, for at gær- og bærrester forlader flasken; og helst uden alt for meget af den dejlige champagne går til spilde!
Sortiment
- Champagne Bergeronneau-Marion
- Champagne Christian Gosset
- Champagne Elemart Robion
- Champagne François Secondé
- Champagne Gratiot & Cie
- Champagne Le Brun de Neuville
- Champagne Pierre Leboeuf
- Champagne Pierson Cuvelier
- Champagne Piot-Sevillano
- Champagne Pertois-Lebrun
- Champagne Virginie Bergeronneau
- Champagne Yann Alexandre
Pierre Leboeuf – Grand Cru
Dejlig frisk og frugtig champagne med mange vedholdende bobler. Farven er fin gylden. Duft og smag domineres af citrus, æble og røde bær samt lette noter af pære, honning og karamel.
God som apéritif, til tapas, fiskeretter og havens grillmad
50% Pinot Noir, 50% Chardonnay
Brut, Grand Cru
Denne champagne fås også som magnum.
Rosé
Denne skønne rosé har en flot orangerosa farve. Dens duft og smag præges af røde bær, særligt jordbær. Desuden har denne champagne en let-krydret smag.
Apéritif, til skaldyr, lammekød, barbecue sushi og ost.
100% Pinot Noir
Brut
Pierre Leboeuf – Coup de Foudre
Årgangschampagne / Millisimé – fås fra flere årgange.
En meget lækker fadlagret champagne med god tyngde og fylde.
Den er dejlig frugtholdig med noter af røde bær, æble, mandler, brød og kanel.
Luksuriøs apéritif, til kød og ost
60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Brut, Grand Cru