Champagne Bergeronneau-Marion
Bergeronneau-Marion er et uafhængigt champagnehus beliggende i den lille 1. Cru by Ville Dommange, Montagne de Reims..
Veronique og Florent Bergeronneau-Marion har begge mange generationer bag sig, der siden 1590 har givet jord og erfaringer videre, ligesom de i dag selv arbejder side om side med datteren Virginie og sønnen Fabien.
På sine 14hektar dyrker familien Bergeronneau-Marion druesorterne Pinot Noir, Meunier og Chardonnay, og producerer årligt 70.000 flasker. Helt speciel er familiens smukt indhegnede “Clos des Bergeronneau”, der ligger midt i Ville Dommange, med byens gamle kirke som nabo – og hvorfra fremtrylles en fantastisk 100% Meunier champagne.
Champagne Bergeronneau-Marion fremstiller et bredt sortiment af lækre champagner bl.a. den sprøde Saint Lié, som fyldes på en smuk malet flaske. Druerne til flasken er udelukkende høstet fra marken nedenfor dit lille kapel Saint Lié; deraf navnet og altså en såkaldt Lieu-dit champagne.
De seneste 12 år har familien arbejdet efter særlige metoder, der beskytter og bevarer vinmarkerne på bedste vis; de anvender ikke insecticider, omkring vinstokkene gror græs, og der anvendes særligt højteknologisk udstyr til at sikre mindst mulig sprøjtning.
Sortiment
- Champagne Bergeronneau-Marion
- Champagne Christian Gosset
- Champagne Elemart Robion
- Champagne François Secondé
- Champagne Gratiot & Cie
- Champagne Le Brun de Neuville
- Champagne Pierre Leboeuf
- Champagne Pierson Cuvelier
- Champagne Piot-Sevillano
- Champagne Pertois-Lebrun
- Champagne Virginie Bergeronneau
- Champagne Yann Alexandre
F. Bergeronneau-Marion – Cuvée Prestige
Denne champagne har fået en skøn fedme og volumen fra lagring i trætønder. Den er meget frugtig og rund i smagen, tilsat en røget kant.
Nyd den som apéritif og til krydret mad
50% Pinot Noir og 50% Meunier
Brut, Premier Cru
F. Bergeronneau-Marion – Cuvée Saint Lié
Der er en rigtig god balance i denne champagne fremtryllet af de 3 druesorter. Boblerne er fine, farven lys gylden og smagen er frisk med noter af citrusfrugt og nødder.
God som apéritif og til fisk, skaldyr, ost samt federe mad som foie gras og lammekølle.
50% Chardonnay, 40% Meunier, 10% Pinot Noir
Brut, Premier Cru
Blanc de Blancs
En frisk og frugtig champagne med fine bobler og lys gylden farve.
Lækre noter af citrus, hyldeblomst og mandler.
Nyd den som apéritif, til fisk, skaldyr, kylling eller til oste som Comté og Gryere.
100% Chardonnay
Brut, Premier Cru
Blanc de Blancs, Fût de Chêne
Denne champagne rummer friskhed og elegance fra chardonnaydruen, et let strejf af fadlagring samt noter af frugt og brioche
Server den til lyst kød, skaldyr eller caviar
100% Chardonnay
Grande Reserve
En elegant og frugtig champagne med god lang smag.
Noter af modne frugter som fersken og pære.
Nyd den som apéritif, til fjerkræ, fisk og skaldyr
60% Meunier, 30% Pinot Noir, 10% Chardonnay
Brut, Premier Cru
Rose de Saignee
En frisk rosé champagne med en skøn fylde og god kraftig smag af røde bær.
Nyd den som apéritif, til skaldyr, rødt kød og dessert med røde bær eller mørk chokolade.
60% Pinot Noir, 40% Meunier
Brut, Premier Cru
Clos des Bergeronneau 2007
En særlig elegant champagne, der med druernes høje alder, lang lagring og 100% meunier har opnået en skøn rund og fyldig karakter, hvor duft og smag primært præges af modne orange frugter.
Nyd den som luksuriøs apéritif, til andebryst eller foie gras
100% Meunier
Brut, Premier Cru
F. Bergeronneau-Marion – Clos des Bergeronneau
Druerne til denne champagne er høstet fra meget gamle vinstokke i familien Bergeronneau-Marions clos.
Champagnen har en god, rund og fyldig smag særligt af modne orange frugter fra Meunier-druerne.
Champagne Clos des Bergeronneau er lukket på den charmerende gammeldags facon med snor og forsegling.
100% Meunier
Brut, Premier Cru
Coteaux Champenois Rouge
En sprød, let rødvin fra Champagnedistriktet med god syrlighed og særligt noter af røde bær.
Server den til lyst kød, grillet fisk, fjerkræ eller ost.
80% Pinot Noir, 20% Meunier