Champagne François Secondé
Champagnehuset François Secondé har til huse i Grand Cru byen Sillery, som ligger i Montagne de Reims. Sillery har gennem tiden altid været en af de mest anerkendte vinbyer i champagne.
Huset drives af François Secondé og hans efterfølger Jerôme Groslambert. De har 5,5 ha, hvorfra der høstes ca. 2/3 Pinot Noir og 1/3 Chardonnay. Vinstokkene har en gennemsnitlig alder på 37år. Der arbejdes af hensyn til naturen og mennesket efter bæredygtige metode
Udover at være eneste recoltant manipulant (uafhængig producent) i Sillery, er François Secondé eneste champagneproducent, der fremtyller rene Sillery-champagner.
Hos François Secondé arbejdes der i flere af champagnerne med kombination af traditionelle vats (ståltanke) og tøndelagring. Til visse champagner anvendes ydermere solera-princippet.
Som supplement til sine marker i Sillery har François Secondé plots i Mailly-Champagne, Verzenay og Puilsieux. I Puilsieux fremstilles en såkaldt Lieu-dit Champagne kaldet “Les petites Vignes”, hvoraf der årligt fremstilles højest 500 flasker
Sortiment
- Champagne Bergeronneau-Marion
- Champagne Christian Gosset
- Champagne Elemart Robion
- Champagne François Secondé
- Champagne Gratiot & Cie
- Champagne Le Brun de Neuville
- Champagne Pierre Leboeuf
- Champagne Pierson Cuvelier
- Champagne Piot-Sevillano
- Champagne Pertois-Lebrun
- Champagne Virginie Bergeronneau
- Champagne Yann Alexandre
François Secondé – Grand Cru Brut
Champagnen har en fin gylden-gul farve og fine bobler. Duften er mineralsk og frugtig, mens smagen er dejlig fyldig med nuancer af ristet brød, smør og exotiske frugter som kiwi og mango.
Første lagring er foregået i tanke og champagnen har derefter lagret 18-24 mdr. i flasken.
Nyd den som apéritif og til tapas.
2/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay
Brut, Grand Cru,
Denne champagne fås også doseret som Demi-Sec.
François Secondé – Brut Integral
Denne champagne har en mineralsk og frisk fremtoning i duft og smag.
Champagnen er lagret i tanke og derefter 18-24 måneder i flasken. Der er ikke tilsat sukkerdosage i forbindelse med degorgering.
Er du til tørre champagner, kan Brut Integral nydes som apéritif. Ellers anbefales den til østers og ost, særligt gedeost.
2/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay
Brut Nature / Non-dosé, Grand Cru
François Secondé – Demi-Sec
Denne Demi-Sec bærer tydeligt sin kvalitet og gode smag videre fra François Secondés Brut.
En del af smagsnuancerne fra Brut´en såsom modne frugter, brød og smør følger med, men derudover rundes smagen af røde bær og citrus naturligvis over i den sødere skala med de 32g sukker/liter.
Den gode basis-champagne tilsat sukker, får denne Demi-Sec, til at fremstå tilpas sød og frisk.
Første lagring er foregået i tanke og champagnen har derefter lagret 18-24 mdr. i flasken.
Nyd den til desserter.
2/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay
Demi-Sec, Grand Cru
François Secondé – La Loge
Druerne til denne Blanc de Noirs champagne er alle høstet i Grand Cru byen Sillery – og er dermed faktisk den eneste champagne af sin slags!
Champagnen har en fin gylden farve og dejligt vedholdende bobler.
Duft og smag domineres af røde bær, særligt hindbær, samt wienerbrødsnoter. En dejligt frisk champagne med rigtig god balance ml. syrlighed og sødme samt god længde i smagen.
Champagnen er delvist lagret i ståltanke og delvist i trætønder. Dens “Vin de reserve” kommer fra en solera påbegyndt i 2005.
100% Pinot Noir
Brut, Grand Cru
Milléeime 2015 Grand Cru
Druerne til denne Blanc de Blancs årgangschampagne er alle høstet fra samme mark i Sillery, hvor vinstokkene har en gennemsnitsalder på 47 år.
Champagnen er delvist lagret i ståltanke og delvist i trætønder.
Der er foretaget malolactisk fermentering i ståltanke, men champagnen er ikke filtreret.
Lagering i kælderen i minimum 36 måneder.
Champagnen er flot gylden og har fine veholdende bobler.
Den har en frisk med nuancer af akaciehonning, kaprifolie og kandiseret frugt.
Smagen byder på hvide blomster, krydderier og citrus og en lækker let-cremet tekstur.
Nyd denne champagne som en luksuriøs aperitif eller til fisk, skaldyr og lyst kød.
100% Chardonnay
Brut, Grand Cru
François Secondè – Puisieulx, Les petites Vignes, Brut
Alle druer til denne champagne er høstet i den lille by Puisieulx, og champagnen fremstillet helt specielt som en blanding af flere årgange bearbejdet som en solera påbegyndt i 2009.
Lagringen er delvist foretaget i tank og delvist i egetræstønder.
Champagnen har en skøn balance med volumen og kraft fra PN samt friskhed og mineralitet fra Chardonnay. Skønne smagsnuancer af modne frugter og vanillie, samt en herlig let-krydret smag.
Nyd den som apéritif, til lyst kød og krabbekød.
50% Pinot Noir og 50% Chardonnay
Brut, Grand Cru
Årlig produktion: 500-600 flasker
Rosé
Smuk rød champagne med små energiske bobler.
Champagnen lægger sprødt og friskt ud, hvorefter smagen bliver kraftigere og fyldigere med noter af bla. kirsebær.
Nyd den som apéritif eller til desserter med røde bær
100% Pinot Noir
Brut, Grand Cru
Denne rosé fås også som Brut Nature, kaldet Rosé Integral.
Sillery Rouge
Rød vin fra Grand Cru byen Sillery høstet fra gamle Pinot Noir vinstokke
Lon fermentering med 2 pumpninger pr. dag
Vinificering i træfade og kar med malolaktisk gæring
Ufiltreret vin.
Lagring i træfade og kar i mindst et år
Rød rubinfarve, denne vin er frisk, let og frugtig. Drik nu til grillet kød eller desserter med rød frugt.
100% Pinot Noir
Grand Cru
PDF er under udarbejdning – kommer snart!!
Sillery Blanc
Sillery Grand Cru
Chardonnay og Pinot Noir fra Sillery
Vinificering i træfade og kar med malolaktisk gæring
Lagring i træfade i mindst et år før aftapning. Ufiltreret vin.
Gylden farve, aroma af citrusfrugter, vanilje og eksotiske frugter i næsen. I munden er den frisk før vinen viser sin krop og vinøsitet med en markant friskhed i afslutningen.
Denne vin kan ledsage kolde forretter, østers samt gedeost.
Chardonnay og Pinot Noir
Grand Cru
PDF er under udarbejdning – kommer snart!!