Champagne Pertois-Lebrun
Champagne Pertois-Lebrun drives af to brødre, Clément og Antoine, som er meget passionerede omkring deres arbejde med at fremtrylle lækre chardonnay champagne. De høster fra 9ha vinstokke fordelt på 44 parceller i de 5 Grand Cru byer Cramant, Le Mesnil sur Oger, Chouilly, Oiry og Oger.
Tilbage i 1955 giftede de to vinmagere Paul Pertois fra Cramant og Françoise Lebrun fra Le Mesnil sur Oger sig og begyndte en fælles produktion af champagne. Efter dem overtog en af deres 3 døtre, Odile, der i 2007 gav ansvaret videre til sine nevøer, Clément og Antoine, der altså er 5. generation af champagneproducenter i i familien.
De to brødre arbejder meget målrettet mod at fremtrylle champagner, der udtrykker netop det terroir, vinstokkene vokser i. De høster, presser og vinificerer hvert område og hver parcel seperat. De eksperimenterer med mange – rigtigt mange – forskellige former for lagring af deres vin i forbindelse med første fermentation.
I markerne arbejder de meget miljøbevidst og anvender ingen former for kunstige sprøjtemidler, men i stedet plantekompost og andre organiske produkter. De lader græsset gro mellem vinstokkene og søger hele tiden at få vinstokkenes rødder til at søge dybere ned i den kalkholdige undergrund, så de kan skabe vine, der udtrykker den særlige terroir, de kommer fra.
Sortiment
- Champagne Bergeronneau-Marion
- Champagne Christian Gosset
- Champagne Elemart Robion
- Champagne François Secondé
- Champagne Gratiot & Cie
- Champagne Le Brun de Neuville
- Champagne Pierre Leboeuf
- Champagne Pierson Cuvelier
- Champagne Piot-Sevillano
- Champagne Pertois-Lebrun
- Champagne Virginie Bergeronneau
- Champagne Yann Alexandre
Pertois-Lebrun – L’Extravertie
En lækker blød og frisk Blanc de Blancs med fine vedvarende bobler og en fin gylden farve.
Smagsnoter af brioche, smør, grønne æbler og citrus samt en skøn kalkfornemmelse kombineret med en elegant tekstur.
Den er udelukkende lavet af saft fra høsten 2018, men ikke millésime.
Det meste af vinen er lagret i ståltanke, men 13% af vinen er fadlagret.
Nyd den som apéritif, til alt fra havet, lyst kød eller gode oste.
100% Chardonnay
Extra Brut, Grand Cru
Pertois-Lebrun – L’Ègoïste 2014
En dejlig blød Blanc de Blancs med fine vedvarende bobler. Dejlige noter af modnet pære, mandel og af fadlagring. Selv med en citronagtig syre og fornemmelse af kalk mineralitet, er der stadig en cremet fornemmelse.
87% af vinen har lagret i stål tanke og 13% i egetræsfade – ingen filtrering.
Nyd den til alle slags skaldyr eller lagret oste
100% Chardonnay
Extra Brut, Grand Cru
Pertois-Lebrun – Le fond du Bateau no 14
Denne Blanc de Blancs har en vedvarende frisk syrlighed og giver os en kalkholdig fornemmelse gennem hele smagsoplevelsen. Noter af citrus, toffee og ananas, vanille og let smag af lakrids typisk for dens terroir.
Nyd den til kylling i flødesauce, fiske-/skaldyrs- gryderetter, krydret asiatisk mad eller ost.
100% Chardonnay
Extra Brut, Grand Cru
Pertois-Lebrun – Derriere le Mont Aigu No.17
Denne Blanc de Blancs lægger først friskt og mineralsk rent ud, hvorefter den bliver mere frugtig for tilsidst at lade os fornemme den kalkholdige jord, den oprindeligt kommer fra. Syrligheden bevares i kombination med noter af citrus, kiks og hyldeblomst.
Nyd den til fisk og skaldyr, kalvekød og foie gras
100% Chardonnay
Brut Nature, Grand Cru